Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ιαπωνία: Ισχυρός τυφώνας έπληξε το Τόκιο. Δεκάδες ακυρώσεις δρομολογίων τρένων.

Σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σιζουόκα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, αλλά και στο Τόκιο, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον 900.000 πελάτες της Tokyo Electric Power (TEPCO) δεν είχαν ρεύμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, ειδικά στην Τσίμπα. Σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σιζουόκα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, αλλά και στο Τόκιο, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπέστησαν επίσης ζημιά σιδηροτροχιές, για παράδειγμα όταν δέντρο έπεσε πάνω σε αυτές που συνδέουν το Τόκιο με νότια προάστιά του, προς τη Γιοκοχάμα. Δεν αναφέρθηκαν πάντως σοβαροί τραυματισμοί.

«Να επιδεικνύετε πολύ μεγάλη προσοχή λόγω των κινδύνων που προκαλούν οι ριπές των ανέμων και τα ψηλά κύματα. Να επαγρυπνείτε για κατολισθήσεις, πλημμύρες και την αύξηση του επιπέδου των υδάτων των ποταμών», προειδοποίησε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της. Παρότι ο τυφώνας ήδη πέρασε, οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν, καθώς οι σφοδρές ριπές ανέμων παραμένουν.

Η Central Japan Railway Company ακύρωσε περίπου εκατό δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν το Τόκιο με πόλεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας. Τα δρομολόγια πάντως ξανάρχισαν, λίγο πριν από τις 08:00 [τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας]. Οι αποπλεύσεις των πορθμείων από τον Κόλπο του Τόκιο επίσης ανεστάλησαν.

Η East Japan Railway, η μεγαλύτερη σιδηροδρομική υπηρεσία της πρωτεύουσας, ανέστειλε όλα τα δρομολόγια ως τις 02:00 [ώρα Ελλάδας], ενώ η γραμμή Yamanote, η πιο πολυσύχναστη στη μητρόπολη των 36 εκατομμυρίων κατοίκων τις ώρες αιχμής, επρόκειτο να παραμείνει εκτός λειτουργίας ως τις 09:00. «Πρέπει να επιθεωρήσουμε τις σιδηροτροχιές και να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ζημιές», εξήγησε υπεύθυνος της εταιρίας.
Εκατομμύρια πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις γραμμές κλήθηκαν να δείξουν υπομονή. Ακυρώθηκαν εξάλλου εκατοντάδες πτήσεις, γεγονός που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες. Παραθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν δυτικά της πρωτεύουσας, στην Καναγκάουα.Πηγή: .skai.gr