Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Στα εγκαίνια της «Κοινότητας Μεταφορών», στο Βελιγράδι, ο υφυπουργός Μεταφορών.

Στο Βελιγράδι θα μεταβεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του χώρου του νέου περιφερειακού οργανισμού με τίτλο «Κοινότητα Μεταφορών».

Το ταξίδι του υφυπουργού στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα πραγματοποιηθεί, το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Violeta Bulc.

Να σημειωθεί ότι, η «Κοινότητα Μεταφορών» αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό που απαρτίζεται από την ΕΕ και 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Σερβία).

Βασικός στόχος της είναι να επεκτείνει τους κανόνες, τις αρχές και τις πολιτικές της ΕΕ για τις μεταφορές στις εν λόγω χώρες μέσω ενός νομικά δεσμευτικού πλαισίου.

Η εγκαθίδρυση Μόνιμης Γραμματείας της «Κοινότητας Μεταφορών» στο Βελιγράδι συμφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια συνάντησης της πρωθυπουργού της Σερβίας Ana Brnabic και της ευρωπαίας Επιτρόπου στο Ποζνάν, όπου έλαβε χώρα η διάσκεψη κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Β. Βεγιάζη