Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Μοιάζει με τρένο που «καταβρόχθισε» η γη. Τι είναι όμως;




Ένα πραγματικό έργο τέχνης στην καρδιά της Φρανκφούρτης!

Οι σταθμοί του μετρό δεν χρειάζεται να μοιάζουν με έργα τέχνης και οι περαστικοί δεν συνηθίζουν να τους επισκέπτονται εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής τους.
Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο όμως κάνουν πιο ευχάριστη τη μετακίνηση των πολιτών μετατρέποντας τους σταθμούς αυτούς σε πραγματικά αξιοθέατα.

Αυτή η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο του μετρό στη Φρανκφούρτη, φέρνει την διακόσμηση σε άλλη διάσταση! Αυτή η διαφορετική πύλη του μετρό στη Γερμανία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη στάση Bockenheimer Warte. Η είσοδος μοιάζει με ένα παλιό τραμ το οποίο έχει ρουφήξει στην κυριολεξία το πεζοδρόμιο. Αυτό δεν είναι έργο του Hulk, αλλά δημιουργημένο από τον πρωτοποριακό αρχιτέκτονα Zbigniew Peter Pininski. Αρχικά χτίστηκε το 1986 και ήταν εμπνευσμένο από το έργο του σουρεαλιστή καλλιτέχνη René Magritte. Η πρόθεση του Pininski ήταν να εμπνεύσει θετικά τους κατοίκους της περιοχής που ανησυχούσαν για την επέκταση του δικτύου μεταφορών της πόλης. Παρόλο που μοιάζει μ' ένα κατεστραμμένο τραμ, είναι απολύτως ασφαλές και επιτρέπει χωρίς φόβο στους πολίτες να κατέβουν με ασφάλεια τις σκάλες του, προκειμένου να φθάσουν στον κεντρικό σταθμό.

Εάν βρεθείς ποτέ στη Φρανκφούρτη, αξίζει να τον επισκεφθείς και να βγάλεις την πιο εντυπωσιακή selfie ever! Δες τον σταθμό στο video εδώ...





Πηγή φωτογραφιών: reddit.com
Πηγή: Plus.Queen.gr

Πηγή: newsbomb.gr