Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Γερμανία : Ακτιβιστές σταμάτησαν τρένο με αυτοκίνητα της Volkswagen.

Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές που συνδέουν τη μονάδα παραγωγής της VW με τον σταθμό Φάλερσλεμπεν, στη Γερμανία, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει πάνω σε γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες ποταμού.
Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές που συνδέουν τη μονάδα παραγωγής της VW με τον σταθμό Φάλερσλεμπεν (EPA)

Ακτιβιστές σταμάτησαν για λίγη ώρα στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen, εξηγώντας πως είχαν σκοπό απλώς να επιβραδύνουν την παραγωγή της γιγαντιαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δέθηκαν στις σιδηροτροχιές

Το τρένο δεν βρισκόταν ακόμη στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, κινείτο σε σιδηροτροχιές της γραμμής τροφοδοσίας της Φολκσβάγκεν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περίπου δεκαπέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, αλλά δεν διαπίστωσαν ότι υπήρχε λόγος να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περίπου σαράντα άνθρωποι.

Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές που συνδέουν τη μονάδα παραγωγής της VW με τον σταθμό Φάλερσλεμπεν, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει πάνω σε γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες ποταμού.

Αργότερα, η αστυνομία ανέφερε ότι οι ακτιβιστές που κατέβηκαν από τη γέφυρα περισυνελέγησαν από ταχύπλοο της ακτοφυλακής.
«Δεν προκλήθηκε ζημιά»

Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, της δημόσιας επιχείρησης των γερμανικών σιδηροδρόμων, διαβεβαίωσε ότι δεν προκλήθηκε «καμία ζημιά» στις σιδηροτροχιές.

Ενας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξήγησε ότι οι ακτιβιστές ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν σκοπό να καθυστερήσουν τον κύκλο παραγωγής της εταιρείας.

Η κινητοποίηση δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της Φολκσβάγκεν αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά, είπαν διαδηλωτές, καθώς αυτός ο τομέας οικονομικής δραστηριότητας έχει, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κλιματική αλλαγή.

Δεν ήταν διαθέσιμος ουδείς εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας για να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr