Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Το εστιατόριο στο σταθμό του Παρισιού που μετρά έναν αιώνα ζωής.

Ο εντυπωσιακός εσωτερικός του χώρος ταξιδεύει στη belle epoque
Έχοντας κλείσει έναν αιώνα ζωής το εστιατόριο Le Train Bleu αποτελεί, σχεδόν, συνώνυμο με τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon όπου εντοπίζεται στη λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Εδώ ο χώρος και ο χρόνος ξεθωριάζουν ανεπαίσθητα, καθώς η μαγευτική και ξεχωριστή ατμόσφαιρά του εστιατορίου μαγεύει τον επισκέπτη.

Με μια αίθουσα άκρως εντυπωσιακή όπου το χρυσό κυριαρχεί στο χώρο, οι μεγάλοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι φωτίζουν τη σάλα και η χαρακτηριστική διακόσμηση της Belle Epoque να δίνει την ταυτότητά της στο εστιατόριο, δεν είναι τυχαίο που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες.


Υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και εποχιακές προτάσεις κυριαρχούν στο μενού του, το οποίο συνδυάζει την παράδοση της γαλλικής κουζίνας με τη μαγειρική απόλαυση, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις και των πιο απαιτητικών.

Το εστιατόριο, τόσο για τους κατοίκους του Παρισιού, όσο και για τους επισκέπτες του, αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή, γευστική στάση, καθώς η άριστη φήμη του εδώ και έναν αιώνα το έχει καθιερώσει σε προορισμό. Μάλιστα, εκτός από τους δύο μεγάλους χώρους του εστιατορίου, διαθέτει και μπαρ με επιμέρους χώρους που προσκαλούν για ένα ευχάριστο «ταξίδι» στην καρδιά της Πόλης του Φωτός.








newsbeast.gr