Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Εκτοξεύονται οι τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων στην Αγγλία: Μπράιτον – Λονδίνο, θα κοστίζει £4.980.


Αυξάνονται τον Ιανουάριο έως και 2,8% τα ρυθμιζόμενα ναύλα για τους αγγλικούς σιδηροδρόμου, εξαιτίας του πληθωρισμού ο οποίος τον περασμένο μήνα έφθασε το 2,8%, όπως ανακοίνωση η εθνική στατιστική υπηρεσία την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Sky News στην ιστοσελίδα του, τα ρυθμιζόμενα ναύλα επηρεάζουν περίπου το ήμισυ των εισιτηρίων τρένων και καλύπτουν τα εποχιακά για τις πιο πολλές διαδρομές, κάποια εισιτήρια επιστροφής εκτός ωρών αιχμής για μακρινές αποστάσεις και εισιτήρια για ταξίδια σε μεγάλες πόλεις οποιαδήποτε ώρα.

Η αύξηση σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινούνται για την εργασία τους θα πληρώσουν επιπλέον £ 100 το χρόνο από τις αρχές του 2020.

Όπως ανακοινώθηκε, για παράδειγμα τα εποχιακά εισιτήρια από το Μπράιτον στο Λονδίνο αυξάνονται κατά 136 λίρες και θα κοστίζουν τώρα £4.980.

Αντίστοιχα: Gloucester – Birmingham: Αύξηση κατά £119 στις £4,357
Barrow-in-Furness -Preston: Αύξηση £119 στις £4,357
Edinburgh – Glasgow: Αύξηση £114 στις £4,198

Διάφορες ομάδες προειδοποιούν ότι οι χρήστες των σιδηροδρόμων θα αρνηθούν να πληρώσουν αν οι τιμές συνεχίσουν την άνοδο.

Ο σκιώδης υπουργός μεταφορών των Εργατικών Andy McDonald κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καθίσει πίσω και έχει επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρείες τρένων να εισπράξουν μετρητά, ενώ οι αμοιβές μειώνονται.

Η αρχή που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους στην Αγγλία δηλώνει ότι 98 σεντ για κάθε £ 1 που δαπανάται σε ναύλα, επιστρέφεται πίσω για λειτουργία του σιδηροδρόμου.

ΚΥΠΕ, 24h.com.cy