Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Έτοιμη ως τα μέσα του 2020 η σύνδεση του αεροδρομίου “Henri Coanda” με το σιδηροδρομικό δίκτυο του Βουκουρεστίου.


Έτοιμη έως τα τέλη Μαΐου του 2020 θα είναι η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του διεθνούς αερολιμένα του Βουκουρεστίου “Henri Coanda” και του κεντρικού σταθμού της πόλης “Gara de Nord”.

Μοναδική προϋπόθεση να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου και ο ανάδοχος θα λάβει την απαραίτητη υποστήριξη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας Razvan Cuc, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Να σημειωθεί ότι, τον διαγωνισμό κέρδισε το κοινοπρακτικό σχήμα, που απαρτίζεται από θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bahn και τις τοπικές Arcada και ISPCF, με προσφορά ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης (2 μήνες σχεδιασμός και 12 μήνες εκτέλεση εργασιών).

Ωστόσο, ο Ρουμάνος υπουργός κάλεσε τον εργολάβο να επιταχύνει το στάδιο του σχεδιασμού, δεδομένου ότι τα σχέδια έχουν ήδη γίνει και το μόνο που χρειάζεται είναι οι άδειες από τις Αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η διαδρομή των 20 χλμ. από τον σταθμό “Gara de Nord” στο αεροδρόμιο θα έχει διάρκεια 22 λεπτά και τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε 30 λεπτά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική σύνδεση θα πρέπει να είναι έτοιμη πριν από τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2020, καθώς το Βουκουρέστι φιλοξενεί αρκετούς αγώνες της διοργάνωσης.

metaforespress.gr