Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Το εστιατόριο που λειτουργεί σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη από το 1913.

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλασσινών

Σημείο αναφοράς για το Μανχάταν το Grand Central Oyster Bar λειτουργεί από το 1913 και βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο του εμβληματικού σταθμού Grand Central Terminal (από αυτόν έχει εμπνευστεί και την ονομασία του) στη Νέα Υόρκη.

Αν και ο επιβλητικός σταθμός της Νέας Υόρκης λειτουργεί από τις 2 Φεβρουαρίου του 1913, τα εγκαίνια του εστιατορίου πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, με ένα πριβέ δείπνο για περίπου 100 καλεσμένους.

Ο σχεδιασμός του ξεχωρίζει για τις θολωτές οροφές καλυμμένες με τα πλακάκια Guastavino, χαρακτηριστικό διακοσμητικό στοιχείο της εποχής που κατασκευάστηκε το εστιατόριο, ενώ η καμάρα ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο διαθέτει μία ακουστική ιδιορρυθμία, καθώς κάποιος που στέκεται στη μία άκρη της μπορεί να ακούσει εκείνον που κάθεται από την απέναντι ακριβώς πλευρά και μιλάει, ακόμη, και ψιθυριστά.

Εκτός του ότι αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος για την αρχιτεκτονική του, εδώ την τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά με κορυφαίο πιάτο στις επιλογές των πελατών και θαμώνων του τη σούπα από θαλασσινά.




newsbeast.gr