Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Κι όμως, συζητάμε για τρένο στην Κρήτη!

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας ενός ηλεκτρικού σιδηρόδρομου κατά μήκος της Κρήτης μπήκε στις... ράγες της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην οποία εξετάστηκε η στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών.

Η πρόταση φαντάζει πρωτοποριακή για τα δεδομένα του νησιού, περιβαλλοντικά σίγουρα πολύ ωφέλιμη, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νίκος Καλογερής. 

“Θα προτείνουμε υπό τη μορφή διερεύνησης να εξεταστεί και η βιωσιμότητα ενός μέσου σταθερής τροχιάς, ηλεκτροκίνητου, που να κινείται κατά μήκος της Κρήτης. Να δούμε δηλαδή αν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μέσο. Περιβαλλοντικά σίγουρα θα είναι πολύ ωφέλιμο όσον αφορά τη λειτουργία του, μια και μιλάμε για ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Θέλουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο, από τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, ένα τέτοιο μέσο μεταφοράς με το κόστος που θα έχει και την κατάσταση λειτουργίας του, πληροί και τους όρους λειτουργίας του”, τόνισε ο ίδιος.

Του Αντώνη Παντινάκη
cretalive.gr