Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ιαπωνία: Τρένο κτυπά σε τρυπάνι γεωλογικής έρευνας. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

[Φωτογραφία ευγενική προσφορά
της Nagasakishimbunsha]
Ένα τρένο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία υπέστη ζημιά όταν ήρθε σε επαφή με ένα τρυπάνι που χρησιμοποιήθηκε σε μια γεωλογική έρευνα, ενώ διαπερνούσε όριο ενός σιδηροδρομικού τούνελ την Πέμπτη το πρωί, ανέφερε  ομάδα σιδηροδρομικών κατασκευών.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των 158 επιβατών και των μελών του πληρώματος επί του ηψηλης ταχύτητας τρένου Kamome, το οποίο έκανε μια στάση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά την έξοδο από το σταθμό JR Nagasaki. 
Από το τρένο έξι βαγόνια υπέστησαν  ζημιές σε ορισμένα σημεία τους, συμπεριλαμβανομένης της αριστερής πλευράς της μηχανής.

"Μια λανθασμένη κίνηση και αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε μεγάλο ατύχημα", δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Υπηρεσία Κατασκευών, Μεταφορών και Τεχνολογίας, ζητώντας συγχρόνως συγγνώμη για τη διακοπή των σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την σιδηροδρομική επιχείρηση Kyushu, το τρένο που έφθασε στο σταθμό Hakata του νομού Φουκουόκα ήρθε σε επαφή με τη μηχανή εκσκαφής περίπου 2 χιλιόμετρα στην σήραγγα μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων που βρίσκεται μεταξύ των σταθμών Urakami και Utsutsugawa στο Ναγκασάκι.

Όλοι οι επιβάτες απελευθερώθηκαν στο σταθμό Utsutsugawa περίπου μία ώρα και 50 λεπτά μετά το περιστατικό. Σύνολο 33 αμαξοστοιχιών ακυρώθηκαν, ενώ έξι τρένα αντιμετώπισαν μέγιστη καθυστέρηση πέντε ωρών-40 λεπτών, επηρεάζοντας 6.000 επιβάτες.

english.kyodonews.net