Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας «ζωντανεύει» το κτήριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού!


Έγιναν χτίστες, σοβατζήδες, μπογιατζήδες, καθαρίστριες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και αυτό… εθελοντικά, στην προσπάθεια να ομορφύνουν την «καρδιά» της πόλης τους!

Ο λόγος φυσικά για τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας που, μετά από συνεννόηση με τον ΟΣΕ, ανέλαβαν εθελοντικά να «αναστήσουν» το εγκαταλελειμμένο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού!

«Πνιγμένο» μέσα στη χόρτα και κατεστραμμένο από την εγκατάλειψη και την αχρηστία, η εικόνα του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο κέντρο της Βάρδας, προκαλούσε σε όλους θλίψη!

Μέχρι που μια μέρα, η ιδέα «έπεσε στο τραπέζι» και μετά το «ΟΚ» από τον ΟΣΕ άναψε το «πράσινο φως» για την καθαριότητα και τη συντήρηση του κτηρίου!

Περίπου 20 άτομα κλείνουν το «ραντεβού» τους μέσω Facebook και πιάνουν «δουλειά» προσπαθώντας να ξαναδώσουν ζωή στο κτήριο, που με την ολοκλήρωσή του θα γίνει κέντρο πολιτισμού!

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση σε όλο το νομό!



ilia.news