Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Εξωστρέφια ΣΤΑΣΥ με την επαναπαρουσία της στην αγορά του Ισραήλ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (στο πλαίσιο διεθνούς κοινοπρακτικού σχήματος) συμμετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, που προκηρύχτηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ισραήλ
Συνεπής στην δέσμευσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Θωμόπουλος, ότι η ΣΤΑΣΥ ΑΕ μπορεί και πρέπει να εξάγει την τεχνογνωσία που διαθέτει, προκειμένου να αποκομίσει έσοδα που στο τέλος θα είναι υπέρ του επιβατικού κοινού, των χρηστών του Μετρό, του Τραμ και των ΗΣΑΠ, έβγαλε την εταιρία για δεύτερη φορά στην αγορά του Ισραήλ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (στο πλαίσιο διεθνούς κοινοπρακτικού σχήματος) συμμετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, που προκηρύχτηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ισραήλ και αφορά την κατασκευή και συντήρηση των γραμμών (Πράσινη και Μωβ) του ελαφρύ σιδηροδρόμου (LRT) στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, ο προϋπολογισμός του οποίου υπερβαίνει το ένα δις. ευρώ. 

Προσφάτως, ολοκληρώθηκε η διαδικασία προεπιλογής και το κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο μετέχει η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., προκρίθηκε στην β΄ φάση του διαγωνισμού, ως «Επιλέξιμος Συμμετέχων χωρίς περιορισμούς στη σύνθεση και των μελών και των παροχέων εμπειρίας».

Ειδικότερα η Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., εκμεταλλευόμενη το ιδιαίτερα σημαντικό υπόβαθρο της σε ότι αφορά την εμπειρία στη λειτουργία και συντήρηση τόσο των συστημάτων γραμμών Μετρό όσο και ελαφρύ τροχιοδρόμου (LRT), ανακοινώθηκε, από τη αναθέτουσα αρχή, ως ο «Πάροχος Εμπειρίας Συντήρησης» του έργου.

Η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την τελική ανάθεση του έργου αυτού, συνολικού ύψους 1,3 δις ευρώ, συνεχίζεται με την ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. να προσδίδει με την συμμετοχή της στο έργο, σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο κοινοπρακτικό σχήμα.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή, βρίσκεται η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., με περίπου 300 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από όλους τους σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ που εστάλησαν στην Google, προκειμένου να αναρτηθούν στους ψηφιακούς χάρτες της εταιρείας Google Maps/Google Street View.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες 360 μοιρών έχουν αναρτηθεί και οι επιβάτες και επισκέπτες της πόλης μπορούν να πραγματοποιήσουν μια πρώτη ψηφιακή ξενάγηση στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.

Στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησε από τις πρώτες αναρτήσεις των σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα Google Maps/Google Street View, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και καθοδηγήθηκαν, χρησιμοποιώντας τις εν λόγω φωτογραφίες των σταθμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Οι ψηφιακές «επισκέψεις» στους σταθμούς του δικτύου των ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αυξάνονται με γρήγορους ρυθμού, καθώς τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα φαίνεται ότι είναι πλήρως εξοικειωμένα με την ψηφιακή καθοδήγηση μέσω των χαρτών της Google. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Ιούνιο η τοποθεσία του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασε τις 400.000 θέσεις, μέσω Google Street View. Εξ αυτών οι 100.000 θέσεις αφορούσαν τις επίσημες φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώ περίπου 40.000 θέσεις είχαν οι 360 μοιρών φωτογραφίες του σταθμού της Ακρόπολης και περίπου 32.000 της Ομόνοιας.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ ξεκίνησε πριν από 8 μήνες το τεράστιο έργο καταγραφής των σταθμών με φωτογραφίες 360 μοιρών και με αυτό τον τρόπο, όπως έχει επισημάνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Θωμόπουλος, υλοποιείται ένα ευρύτατο πρόγραμμα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες της Αθήνας, αλλά και προς τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας ένα ακόμη άνοιγμα στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διευκόλυνση του κοινού που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα πλοήγησης.

Δημήτρης Λάππας
Πηγή: skai.gr