Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Mετρό: Εργασίες στη νότια είσοδο του σταθμού στο Ν.Σ.Σ.

Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωση της νότιας πρόσβασης- εισόδου στο σταθμό του Μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είναι χωροθετημένος στην πλατεία Δυρραχίου, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ και δίπλα στην οδό Μοναστηρίου.

Ο σταθμός του Μετρό στο Ν.Σ.Σ. είναι κατασκευασμένος όπως και οι προσβάσεις, ενώ προχωρούν οι εργασίες των Η/Μ και των αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων.

Στη βόρεια πρόσβαση του σταθμού που είναι μπροστά από την είσοδο του σταθμού του ΟΣΕ, έχουν τοποθετηθεί και οι κυλιόμενες σκάλες ενώ τώρα προχωρούν οι εργασίες και για την ολοκλήρωση των εργασιών στη νότια πρόσβαση και ειδικότερα στο επίγειο τμήμα της.

Ο σταθμός του Μετρό στο Ν.Σ.Σ. είναι ο τερματικός σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης και οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν απαιτήσει μεγάλες εργοταξιακές καταλήψεις , οι οποίες όταν απομακρυνθούν, θα επιτρέψουν και την αναμόρφωση και λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων μπροστά και στα πλάγια του σιδηροδρομικού σταθμού.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Σάββατο άνοιξε για το κοινό και ο σταθμός «Ευκλείδης» του Μετρό, εντός του οποίου εκτίθεται αρχειακό υλικό από τον «Φάκελο Λαμπράκη». Στο συγκεκριμένο σταθμό, που έχει κατασκευαστεί, έχουν τοποθετηθεί οι κυλιόμενες σκάλες, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα αρχιτεκτονικά καθώς υπολείπονται διαμορφώσεις μόνο στις αποβάθρες ενώ υπολείπεται η ολοκλήρωση των Η/Μ έργων.

Ένας ακόμη σταθμός που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών είναι ο σταθμός «Παπάφη», ένας σταθμός του οποίου η κατασκευή, πριν μερικά χρόνια, κινδύνευσε να ακυρωθεί λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν ως προς τη χωροθέτηση της εργοταξιακής κατάληψης.




Άννη Καρολίδου
grtimes.gr