Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Σουηδία: Συναγερμός και πυροβολισμοί σε σταθμό τρένων στην πόλη Μάλμε.

Η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα που απειλούσε να ανατινάξει βόμβα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Μάλμε στη νότια Σουηδία.

Ένας άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε, στην νότια Σουηδία, τραυματίσθηκε από την αστυνομία και το σακίδιό του καταστράφηκε από πυροτεχνουργούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών και αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την παρουσία απειλητικού άνδρα και επενέβη το πρωί στον κεντρικό σταθμό της πόλης. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο άνδρας ισχυριζόταν ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μηχανισμού, ούτε την καταστροφή του σακιδίου. Επιβεβαίωσε ωστόσο την επέμβαση πυροτεχνουργών στο σημείο. Στην συνέχεια, μάρτυρες άκουσαν έκρηξη.
“Κανένα επικίνδυνο αντικείμενο δεν βρέθηκε στο σημείο”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη τοπική εφημερίδα Sydsvenskan.

Ο άνδρας είναι 44 ετών και κάτοικος του Μάλμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, όταν θα είναι σε θέση, θα δώσει κατάθεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι περιπολίες στους δημόσιους χώρους του Μάλμε.
Reuters
Reuters
 newsit.gr