Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Στους δρόμους του Παρισιού οι Γάλλοι πολίτες ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων.


Σε διαμαρτυρίες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας προχώρησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον κλάδο των γαλλικών σιδηροδρόμων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν.
Οι Γάλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο των σιδηροδρόμων βγήκαν την Τρίτη τους δρόμους του Παρισιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του περασμένου έτους σχετικά με τον εξορθολογισμό της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, ο οποίος περιλαμβάνει βαθιές περικοπές στην παροχή επιδομάτων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Place d'Italie, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, πριν μετακινηθούν προς το σιδηροδρομικό σταθμό του Montparnasse, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik.

Οι διαδηλωτές μετέφεραν πανό με μηνύματα κατά της κυβέρνησης Μακρόν και φώναζαν: «Οι Βρυξέλλες και ο Μακρόν εκτροχιάστηκαν!» και «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εργάτες των σιδηροδρόμων!».

Οι διαμαρτυρίες υποστηρίχθηκαν από όλα τα μεγάλα γαλλικά εργατικά συνδικάτα, συμπεριλαμβανομένων των CGT, UNSA, SUD Rail και CFDT. Παράλληλα, τα συνδικάτα δημοσίευσαν ένα κοινό μανιφέστο, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο, θα βλάψουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες.

sputniknews.gr