Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Επιστολή στον Χρήστο Σπίρτζη για τις υπηρεσιακές ταυτότητες έστειλε η Ομοσπονδία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών.


 Στην επιστολή τους, προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών αναφέρει: 


"Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, αποτελούμε την πλέον αντιπροσωπευτική τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης του συνόλου σχεδόν των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών. 

Σκοπός της παρούσας επιστολής μας, είναι η ενημέρωσή Υμών, ως καθ' ύλην αρμοδίου υπουργού για το ζήτημα της έκδοσης των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε εσάς δοθέντος του ότι επί μακράν αντιμετωπίζουμε την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων Διοικητικών Συμβουλίων των σχετιζόμενων Οργανισμών, παρά το γεγονός ότι από πλευράς ημών, έχει εξαντληθεί κάθε όριο καλής θέλησης προς συνεννόηση. 

Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας με εκπροσώπους των Οργανισμών, και τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των Διοικήσεων ότι το ζήτημα θα επιλυθεί, ουδέν απολύτως έχει επισυμβεί. Αφενός η Διοίκηση του ΟΣΕ επικαλείται προς δικαιολόγηση της καθυστέρησης τεχνικά προβλήματα, αφετέρου η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία παρά την αρχική της δέσμευση για συγκεκριμένη και ήδη συμφωνηθείσα τιμολογιακή πολιτική, συνεχώς παραλλάσει αυτήν (επί τα χείρω) μεταθέτοντας παράλληλα χρονικό την σχετική απόφαση του ΔΣ. Η προς τούτο αδιαφορία και εμπαιγμός των συναδέλφων μας, με την επίκληση προσχηματικών δικαιολογιών, καθώς φαίνεται από την χρονίζουσα τελματική στάση των Διοικήσεων, δεν δύναται πλέον να γίνει ανεκτή. 


Κύριε Υπουργέ, το λιγότερο που αξιώνουμε από τις Υπηρεσίες στις οποίες προσφέραμε τον ιδρώτα, την εργασία μας και ουκ ολίγες φορές το αίμα μας είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο μας και η αξιοπρεπής αντιμετώπισή μας, κάτι που όπως δυστυχώς φαίνεται οι Διοικήσεις των εποπτευόμενων παρ' υμών Οργανισμών δεν είναι διατεθειμένες να επιδείξουν. 

Ως απόμαχοι σιδηροδρομικοί, που με την εργασία τους και τις προσωπικές θυσίες τους συνέβαλλαν στην εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου η παροχή διευκόλυνσης στις μετακινήσεις μας με τον σιδηρόδρομο είναι κάτι το οποίο φρονούμε ότι αν μη τι άλλο μας οφείλεται. 

Θυμίζουμε δε, ότι κατά την τελική υπογραφή πώλησης και αγοράς του δικτύου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα μεταξύ των αρμοδίων Ελλήνων εκπροσώπων και του Ιταλού Υπουργού, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα και οι εξυπηρετήσεις που παρείχε ο ΟΣΕ προς τους εργαζόμενους όπως τούτο δημοσιεύτηκε από τα Μ.Μ.Ε. κατά την τελετή υπογραφής. Προσφεύγουμε σε εσάς αιτούμενοι όπως με την διαμεσολόβηση σας, παύσει αυτή η συνεχής απαξίωση και αδιαφορία προς το πρόσωπο των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών και δοθεί μια αξιοπρεπής λύση για τους Συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣ. 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΥΘ.




otipos1.blogspot.com