Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Προκλητικό: Ο ΟΣΕ έκοβε αιωνόβιο πλάτανο στον Ρίον και η Πρόεδρος …μοίραζε τα ξύλα.

Απίστευτη και συνάμα προκλητική ανακοίνωση από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου: Αντί να αντιδράσει για την κοπή του αιωνόβιου πλατάνου πλησίον του διατηρητέου σταθμού του ΟΣΕ στο Ρίον, που έγινε την περασμένη Τετάρτη. καλούσε τους δημότες να σπεύσουν να κόψουν και να πάρουν …δωρεάν ξύλα!

Η πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινότητας, είναι μάλιστα απολύτως προσωπική και αυθαίρετη, αφού δεν έχει προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Διαμερίσματος που να αφορά στη διάθεση του δένδρου στους πολίτες.

Κάτοικοι του Ρίου αντέδρασαν έντονα, ενώ κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν την πρόθεση να καλέσουν την Αστυνομία για να ματαιώσει αυτή την εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, όλα συγκλίνουν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς οι εργασίες του ΟΣΕ στην περιοχή για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής και η ανάγκη για τη δομική ενίσχυση του διατηρητέου οικοδομήματος του σταθμού του τρένου, οδήγησαν τους ιθύνοντες του Οργανισμού στην απόφαση να θυσιάσουν έναν από τους παρακείμενους αιωνόβιους πλατάνους.

Ένα δένδρο, που με τον ίσκιο και το «ανάστημά» του αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής και αναπόσπαστο μέρος της φυσιογνωμίας του γραφικού σταθμού.

Όπως ανακοινώνει μέσω …face book η Πρόεδρος της Κοινότητας του Ρίου:


«Αγαπητοί Δημότες,

την Τετάρτη 12/06 νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοπή ενός Πλατάνου λόγω των έργων του ΟΣΕ.

Γι’αυτό θα δημιουργηθεί λίστα με ονόματα και ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΊ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΥΛΑ ΜΕ ΔΙΚΆ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΊΑ να έρθει σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Κοινότητας στο εξής τηλ: 6974463971.»

Ήδη ο θυμός και η αγανάκτηση των δημοτών περισσεύουν στο Ρίον, με γηγενείς κατοίκους να αναρωτιούνται ποιες ενέργειες έγιναν το προηγούμενο διάστημα ώστε να αποφευχθεί η «θυσία» του αιωνόβιου δένδρου στο βωμό του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής γραμμής και ποια απόφαση νομιμοποιεί την διανομή των ξύλων σε «όποιον επιθυμεί να πάρει ξύλα με δικά του εργαλεία», τη στιγμή που όπως λένε, θα μπορούσαν τουλάχιστον να αξιοποιηθούν αυτά από την ίδια την Δημοτική Κοινότητα, για κοινόχρηστες κατασκευές.

Του Παναγιώτη Ρηγόπουλου
http://patrastimes.gr