Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ανακαίνιση «σταθμός» στον ΟΣΕ.


Ένα πραγματικό στολίδι «γεννήθηκε» πριν από λίγες μέρες μια ανάσα από το κέντρο της Λάρισας.

 Η Mikel Coffee Company σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σιδηροδρομικών Λάρισας εγκαινιάζουν τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του πάρκου στον ΟΣΕ σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 7 μ.μ. διοργανώνοντας ένα εξαιρετικό event με τη ραδιοφωνική συντροφιά του Radio Polis 99.4 και τη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος εγχόρδων Fortissimo Quartet.

Ο χώρος του πάρκου, που επί σειρά ετών ήταν σημείο αναφοράς των κατοίκων της πόλης, ήταν παραμελημένος για πολλά χρόνια, όπως επίσης και όλα τα ιστορικά βαγόνια που είχαν μεταφερθεί εκεί από τους αρμόδιους. Η Mikel Coffee Company, που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από την πόλη της Λάρισας και γνωρίζει μέρες δόξας και εκτός συνόρων, θέλοντας να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που της επέδειξε η τοπική κοινωνία από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της αυτά τα 10 χρόνια, καταδεικνύοντας έτσι το βαρύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που φέρει, προσέγγισε με σεβασμό και πολιτιστική ευαισθησία όλα τα στατικά εκθέματα τρένων και δημιούργησε ένα πρότυπο πάρκο, που αποτελεί στολίδι όχι μόνο για την περιοχή της Λάρισας αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Η εταιρεία που έκανε ανάγκη τον καφέ στην Ελλάδα και με παρουσία σήμερα στις πέντε Ηπείρους, και πιο συγκεκριμένα σε Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΣΕ δημιούργησε έναν ξεχωριστό χώρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Λάρισας. Το πάρκο είναι ιδανικός μουσειακός χώρος για ξενάγηση μαθητών στα εκθέματα και ενημέρωση πάνω στην ιστορία του σιδηρόδρομου, όπως επίσης για να απολαύσει κανείς τον καφέ του σε δροσερό περιβάλλον, να ταξιδέψει στον χρόνο κάνοντας περίπατο στον χώρο του Υπαίθριου Μουσείου, όσο οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παίζουν ανέμελα στον υπέροχο παιδότοπο. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΣΕ κ. Γιάννης Μάνθος σε δηλώσεις του στην «Ε» αφού ευχαρίστησε την εταιρεία Mikel για την κίνησή της να παραδώσει στους Λαρισαίους και επισκέπτες έναν υπέροχο χώρο, τόνισε ότι «το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΣΕ σ’ αυτό το σπουδαίο παράδειγμα συνεργασίας ιδιώτη και δημόσιου φορέα παρείχε το πλούσιο υλικό του από παλιά μηχανήματα, δρεζίνες και γερανούς. Η εταιρεία Mikel τα επισκεύασε και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση η πόλη μας να διαθέτει ένα από τα καλύτερα σιδηροδρομικά πάρκα στην Ελλάδα -αν όχι το καλύτερο- ενδεικτικό της πλούσιας σιδηροδρομικής κουλτούρας που υπάρχει στην πόλη». Και παραφράζοντας τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σημασία πια δεν έχει ο προορισμός, ίσως ούτε και το ταξίδι, αλλά ο… σταθμός αναχώρησης.

Θ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
eleftheria.gr