Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τι θα γίνει με τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Σε εξέλιξη η τοποθέτηση των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων
Εντός του Ιουλίου αναμένεται η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι την Κάτω Αχαΐα, όπως όλα δείχνουν. Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκτελεστεί τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τοποθέτηση των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Γενικός Διευθυντή του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης τα ΑΣΙΔ τοποθετούνται και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους μέσα στον Ιούλιο. Τονίζει ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά, οι άλλες υποδομές έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η λειτουργία της γραμμής. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δρομολόγια τις ώρες και τη συχνότητά τους είναι αρμοδιότητα της και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία διαθέτει το προσωπικό και ακόμα δεν υπάρχει περαιτέρω εικόνα.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του thebest.gr τον Ιούλιο , μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης των ΑΣΙΔ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και στόχος ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αυτά να εκτελούνται ανά μία ώρα από Πάτρα για Κάτω Αχαΐα. Το τοπίο για το αν και πώς θα επιτευχθεί αυτό, πιθανότατα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μέσα στην εβδομάδα.
Η τοποθέτηση των διαβάσεων έχει φτάσει μέχρι την περιοχή Τσαούση ενώ στάσεις θα γίνονται Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά και Καμίνια όπως διαβεβαίωσε ο Θ. Βούρδας, Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, στις γραμμές, ζητώντας του να γίνεται στάση του προαστιακού και εκεί, κατά το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο.
φωτό του Βασίλη Γκλαβά από fb και ομάδα φίλων προαστιακού. Λήψη από το δοκιμαστικό δρομολόγιο και την περιοχή των Βραχνεΐκων.

Μακρυγένη Ελευθερία 
thebest.gr