Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ιστορικό βαγόνι τρένου έγινε σπίτι!


Είχε χρησιμοποιηθεί και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μετατροπή λεωφορείων σε μικρά καταλύματα είναι κάτι το συνηθισμένο. Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα βαγόνια τρένων, αν και είναι πιο άνετα.
Το βαγόνι «1346» έχει πλέον μια άλλη αξία χρήσης τοποθετημένο σε ένα δάσος στο Σμόκι Μάουντεν, στο Μέρβιλ του Τενεσί, ως ένα μικρο σπίτι.
Είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για διάφορες μεταφορές, με κύρια την χρήση του, ως κουζίνα και ως στρατιωτικό εστιατόριο.

Το 1942 όταν χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία των γευμάτων των στρατευμάτων που μεταφέρονταν στην Ανατολική Ακτή, για να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την Ευρώπη.
Το βαγόνι εξακολούθησε να χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό καθ΄ όλη τη διάρκεια του πολέμου και αρκετά χρόνια αργότερα, μέχρι που αποσύρθηκε το 1955.
Στη δεκαετία του 1970, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν είχε χρησιμεύσει ως κινητό όχημα για το Στρατηγική Αεροπορική Διοίκηση (Strategic Air Command).
Το ιστορικό βαγόνι χρησιμοποιήθηκε, ακόμη, για τη μεταφορά μεγάλων υπολογιστών και εξοπλισμού επικοινωνίας μέχρι το 1988, όταν… απολύθηκε επισήμως από τον στρατό.
Αφού διατέθηκε προς πώληση σε πλειστηριασμό το 2005, αγοράστηκε από έναν συνταξιούχο στρατιωτικό και μεταφέρθηκε στο Μέρβιλ.
Για αρκετά χρόνια παρέμεινε αχρησιμοποίητο, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το επισκευάσουν και να το μετατρέψουν σε μικρό εξοχικό.
Η οικογένεια βρήκε τα περισσότερα από τα υλικά για την ανακαίνιση σε δεύτερο χέρι και μετά από οκτώ μήνες κατασκευής του εσωτερικού και τοποθέτησης υδραυλικών και ηλεκτρικών, το σχεδόν 80χρονο τρένο ξεκίνησε μια νέα ζωή.
Βρίσκεται μέσα σε έξι στρέμματα παρθένας δασικής γης, και είναι ένα όμορφο καταφύγιο για να απολαύσεις το ειδυλλιακό περιβάλλον.
Στο εσωτερικό, τα δάπεδα είναι από σκληρό ξύλο και τα πολλά μεγάλα παράθυρα πλημμυρίζουν τον χώρο με φυσικό φως και παρέχουν εκπληκτική θέα.
Το σπίτι μπορεί άνετα να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, με ένα άνετο κρεβάτι, καναπέδες, μεγάλο καθιστικό και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.





Πηγή: Inhabitat / Επιμέλεια Snoopit24