Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών: Όλοι θα είναι εκεί.

Με πάνω από 1.300 εγγραφές, 47 χορηγούς και εκθέτες και 45 καταξιωμένους ομιλητές ξεκινά την Τετάρτη 19 Ιουνίου, το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στον κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών: 


Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα διεξαχθεί, στις 19 και 20 Ιουνίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα «Banquet»), από τις ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.
Το εφετινό συνέδριο, με τίτλο «Επενδύοντας στο Μέλλον», τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Και τις δυο ημέρες, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, αριθμός ρεκόρ, καταδεικνύοντας την δυναμική των δυο κλάδων στην εγχώρια οικονομία.
Από πλευράς Πολιτείας, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος.
Η 1η ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στις Υποδομές / Κατασκευές. Σε αυτήν ξεχωρίζει η στρογγυλή τράπεζα των κατασκευών, με την συμμετοχή από τους 5 μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, AVAX, Ιntrakat, Μυτιληναίος).
Η 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 20 Ιουνίου) είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές.
Την ημέρα ανοίγει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Ακολουθεί η «Στρογγυλή Τράπεζα των Συνδυασμένων Μεταφορών». Το πάνελ απαρτίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο πρόεδρος του ΔΑΑ, Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος της Hellastron Εμμανουήλ Βράιλας.
Ακολουθεί η βράβευση για την «Μεταφορική Εταιρεία» της χρονιάς 2018, η οποία είναι η Turkish Airlines, η οποία θα παρουσιάσει την εξέλιξη των μεγεθών της στην ελληνική αγορά.
Στη συνέχεια, διεξάγεται το πάνελ «Σε τροχιά μετεξέλιξης οι εμπορευματικές μεταφορές της Ελλάδας», στο οποίο μετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Αθανάσιος Σχίζας. 
Aκολουθεί το πάνελ για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, με ομιλητές τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Σκουμπούρη, τον γενικό διευθυντή της BEAT, Βασίλη Ντάνια, τον Smart Mobility Director της Alstom, Fabrice Toulouse, τον Head of Smart Infrastructure της Siemens, Δήμο Σαπίδη και τον διευθυντής ICT της Salfo, Ζαχαρία Τσαμούλο.
Η 2η ημέρα του συνεδρίου κλείνει με τις παρουσιάσεις έργων από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, τον πρόεδρο του ΔΑΑ Δημήτρη Δημητρίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

Αποστολή θέματος: metaforespress.gr