Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ιαπωνία: Ένας γυμνοσάλιαγκας προκάλεσε χάος σε 12.000 δρομολόγια τρένων!


Μια διακοπή ρεύματος που προκάλεσε μπλακ αουτ στον σιδηρόδρομο του νησιού Κιούσου της Ιαπωνίας τον περασμένο Μάιο προκλήθηκε από ένα γυμνοσάλιαγκα, λένε τοπικοί αξιωματούχοι.

Περισσότερα από 12.000 δρομολόγια τρένων επηρεάστηκαν, όταν σχεδόν 30 αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας των ενεργειών του γλοιώδους εισβολέα.

Τα υπολείμματα του - ό,τι απέμεινε μετά την ηλεκτροπληξία - βρέθηκαν μέσα σε εξοπλισμό δίπλα στις ράγες, σύμφωνα με εκπροσώπους του Ιαπωνικού Σιδηρόδρομου.

Το περιστατικό αυτό στην Ιαπωνία ξύπνησε μνήμες από το 2016, όταν μια νυφίτσα είχε αναγκάσει τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο Large Hadron Collider, να κατεβάσει ρολά. Η νυφίτσα δάγκωσε μια καλωδίωση μέσα σε έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης και προκάλεσε βραχυκύκλωμα το οποίο σταμάτησε προσωρινά το έργο του επιταχυντή ενώ η ίδια βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Στην Ιαπωνία, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο άτακτος γυμνοσάλιαγκας κατάφερε μέσα από ένα μικρό κενό να μπει σε μια συσκευή που αποσυνδέει το ρεύμα.

Το 2011, ένα άλλο σαλιγκάρι στη Βρετανία κατάφερε να τρυπώσει μέσα στον πίνακα ελέγχου των φαναριών της πόλης Ντάρλινγκτον και προκάλεσε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να επιφέρει χάος στην κυκλοφορία.

Πηγή: BBC, huffingtonpost.gr