Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Στη Θεσσαλονίκη ο συρμός express της ΤΡΑΙΝΟΣΕ



















«Άν είμαστε μια φορά υπερήφανοι για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, είμαστε εκατό φορές υπερήφανοι για τα σιδηροδρομικά έργα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης με τις πρώτες δηλώσεις που έκανε πριν λίγο, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη με τον συρμό express της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο Υπουργός, ήρθε στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέας του ΥΠΟΜΕ κ. Θάνο Βούρδα, τους επικεφαλής του ΟΣΕ , της ΕΡΓΟΣΕ και της ΡΑΣ, μαζί και με μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων στους οποίους, παρουσιάστηκαν τα έργα που έγιναν για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής στο τμήμα Τιθορέα – Δομοκός, αλλά και τα όσα μένουν και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
«Πλέον υπάρχει διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη την οποία επιθεωρήσαμε σήμερα σε όλο της το μήκος. Η απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε τρεις ώρες και τρία τέταρτα περίπου και σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα έργα τηλεδιοίκησης, σηματοδότησης και ελέγχου των συρμών με το ETCS», είπε ο κ. Σπίρτζης συμπληρώνοντας:
«Τα έργα που σχεδιάστηκαν και προωθούνται δεν είναι μόνο καθαυτό σιδηροδρομικά, υπάρχουν και έργα σημαντικά αστικών αναπλάσεων όπως οι υπογειοποιήσεις στα Σεπόλια και στο Μενίδι. Είναι επίσης έργα ανάταξης των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που είχαν γίνει αλλά δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία, ανάταξη η οποία έχει δρομολογηθεί στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Ο Υπουργός υποστήριξε ότι πλέον το τραίνο, γίνεται ένα μέσο ανταγωνιστικό καθώς το κέντρο της Αθήνας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα συνδέονται σε χρόνο μικρότερο ακόμη των 3 ωρών και 30′, με την ολοκλήρωση των συνοδών συστημάτων που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης αλλά ειδικά για τη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι πολύ σημαντικά είναι τα μεγάλα έργα που θα προωθηθούν από τον Ιούνιο και αφορούν τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία, με το Βελιγράδι στη Σερβία, αλλά και με τη Βουλγαρία μέσω της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Σημειώνεται ότι  το νέο, γρήγορο δρομολόγιο  Αθήνας-Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε:
3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.

4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

– Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο με το Intercity Express, αναχωρεί στις 06:22 και από τη  Θεσσαλονίκη, επίσης είναι το πρώτο δρομολόγιο, το ταχύτερο, που αναχωρεί στις 06:27.




grtimes.gr