Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ρουμανία: Πλημμύρες και ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Προβλήματα σε οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.


Πλημμύρες και ζημιές σε 34 περιοχές της Ρουμανίας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), σε πολλές περιοχές, όπως το Μπακάου, η Κλουζ, η Κονστάντζα, το Ιάσιο και η Σουτσεάβα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια και πολλοί κάτοικοι να αναζητήσουν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους.

Η IGSU, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τις ομάδες διάσωσης, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν παιδιά και ενήλικες που ήταν “παγιδευμένοι” σε αυτοκίνητα ή στα σπίτια τους.

Δρόμοι καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τέσσερις εθνικές οδούς (DN1/BH, DN 1F/SJ, DN 28/IS και DN 1F/SJ) διεκόπη, ενώ σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και σε αρκετά σημεία της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας.

Συνεργεία των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των ζημιών και την απομάκρυνση των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί και απαντλήσεις υδάτων πραγματοποιούνται όπου κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα, το Εθνικό Επιχειρησιακό Κέντρο της IGSU παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και ενημερώνει για οποιαδήποτε μεταβολή που ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

ΑΠΕ/ΜΠΕ, dailythess.gr