Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΒΑΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

Κύριε Γιαννακίδη καλησπέρα, 

πήρα το θάρρος να γράψω στην σελίδα σας ως μία αγανακτισμένη επιβάτης-πελάτης του πάλαι ποτέ ΟΣΕ πάνω από 20 χρόνια. 
Χρησιμοποιώ τα δρομολόγια της γραμμής Θεσσαλονίκη Φλώρινα για να πάω στην δουλειά μου στην Θεσσαλονίκη και κατοικώ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Διαβάζω το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα για την έναρξη του νέου δρομολογίου σε 4 ώρες Θεσσαλονίκη Αθήνα με τα καινούργια τρένα. 
Διθύραμβοι για το νέο κατόρθωμα με δόξες και τιμές, όταν το υπόλοιπο δίκτυο έχει απαξιωθεί πλήρως. 
Με αφορμή τα νέα δρομολόγια της Αθήνας, μας έχουν αλλάξει τις ώρες δρομολογίων αλλά και έχουν κόψει μερικά στην γραμμή Θεσσαλονίκη Φλώρινα με δεκάδες σας βεβαιώ καθημερινούς επιβάτες που πηγαίνουν στην εργασίας τους , στις σχολές τους, καθηγητές στα σχολεία, στα νοσοκομεία κτλ. τις πρωινές ώρες και όχι για βόλτα τα μεσημέρια για καφέ και ψώνια. 
Εγώ προσωπικά έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας με πρωτόκολλο από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης με υπογραφές από επιβάτες καθώς και συστημένη επιστολή στον κ.Τσαλίδη Δ/νων Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν το Πάσχα, επιστολή στείλανε και άλλοι επιβάτες , μιλήσανε με τους αρμόδιους κάποιοι άνθρωποι μέσα από τον Οργανισμό αλλά μας γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια. 

Φυσικά απάντηση μέχρι τώρα δεν έχω πάρει. 

Από 20/5/2019 τα νέα δρομολόγια προσαρμόστηκαν με βάση αυτά της Αθήνας που τους ενδιαφέρουν το μέγιστο και ποιος νοιάζεται για τους αμέτρητους άλλους καθημερινούς επιβάτες που αυτοί συνεισφέρουν στα έσοδά τους και όχι η Αθήνα. 

Αν κάνετε τον κόπο να ψάξετε τις νέες ώρες της παραπάνω γραμμής ενδεχομένως να γελάσετε με τα καινούργια δεδομένα που πραγματικά δεν εξυπηρετούν σχεδόν κανέναν. Κλείνουνε τον σταθμό της Βέροιας με αφορμή και την συνταξιοδότηση του εκεί σταθμάρχη γιατί έτσι γουστάρουν και δεν έχουν τάχα κανέναν να τον αντικαταστήσει. 

Καταλαβαίνω πολύ καλά πια ότι μία επιχείρηση ουσιαστικά αγνοεί τους πελάτες της και τους διώχνει με αυτόν τον τρόπο με περισσό θράσος εξυπηρετώντας τα συμφέροντά των βολεμένων. 
Φαίνεται ότι όντως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν θέλει σιδηρόδρομο όπως χαρακτηριστικά μου είπε ένας μηχανοδηγός. 
Δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε κάτι, απλά ήθελα με αυτόν τον τρόπο γράφοντάς σας να κάνω γνωστά τα προβλήματα του απλού κόσμου που παλεύει να επιβιώσει και τον κλωτσάνε με απαξίωση χωρίς καθόλου ντροπή. 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, 

Α. Παπαδοπούλου