Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Χατζηδάκης σε κυβέρνηση: Εσείς υπογράψατε σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Κωστής Χατζηδάκης
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης και ΝΔ για την επταήμερη εργασία. Σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στη Βουλή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 15 Νοεμβρίου 2018 για την περίοδος 2018-2020.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει για τους μηχανοδηγούς εργασία επτά ημερών.

Η σύμβαση της κυβέρνησης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επταήμερη εργασία

«Τι λέει αυτή η σύμβαση λέει διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών. Οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον μέρες, παρένθεση εφτά συνεχείς ημέρες.

Ελπίζω να κλείσει έτσι αυτό το τραγελαφικό θέμα που ανοίξατε και με το οποίο γελοιοποιείται η παράταξη σας.
Φυσικά υπάρχει ελευθερία των συμβάσεων αλλά ποιος είναι κυβέρνηση; Εσείς δεν είστε που στήσετε αυτό το άθλιο θέατρο για τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υποδυόμενη τους προστάτες των εργαζομένων;».

Ερχετε η κακιά σας ώρα στις 26 Μαΐου

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί από τη μία κυβέρνηση να μιλά για την ελευθερία των συμβάσεων και από την άλλη να κάνει τον τροχονόμο και πρόσθεσε ότι στην στις 26 Μάη φτάνει η κακιά ώρα για την κυβέρνηση.
«Οταν συμβαίνουν όλα αυτά με την επταήμερη λειτουργία και την επταήμερη εργασία εσείς τι είστε; Είστε τροχονόμοι δεν είστε κυβέρνηση; Καιρός να σοβαρευτείτε μη νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του ώρα. Φτάνει η κακή σας ώρα και θα είναι η 26η Μαΐου».

Η σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών

Πηγή: iefimerida.gr -