Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν «χορταίνουν» να το εγκαινιάζουν!

Σπίρτζης και Νοτοπούλου στα «αποκαλυπτήρια του πρώτου συρμού» που έγιναν σήμερα ως προεκλογική φιέστα - Το Σεπτέμβρη τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια - Άγνωστο πότε θα δοθεί στο κοινό το έργο
Εγκαινίασαν μουσαμάδες, εγκαινίασαν έργα, εγκαινίασαν σταθμούς, τώρα κάνουν και τα «αποκαλυπτήρια» του πρώτου σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης που έφτασε στην πόλη και... πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές διαδρομές! 

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ως ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και η Κατερίνα Νοτοπούλου, ίσως ως πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ίσως ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, παρέστησαν στην τελετή των αποκαλυπτηρίων των βαγονιών που αναμένεται το φθινόπωρο να ξεκινήσουν τις δοκιμαστικές διαδρομές! Πολύ αργότερα, άγνωστο ακόμα το πότε ακριβώς, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όταν και στην πραγματικότητα θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του μετρό...

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων (περίπου 13 μέτρων έκαστο), βρίσκονται από χθες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους και τα «αποκαλυπτήρια».
«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ο συρμός ξεκίνησε από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και στη συνέχεια πέρασε από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα με καράβι, πριν συνεχίσει οδικώς το ταξίδι του για τον τελικό προορισμό του το πρωί της Τρίτης. Το βάρος και ο όγκος των βαγονιών δε, ήταν τέτοια, ώστε οι τράκτορες που τα μετέφεραν δεν μπορούσαν να αναπτύξουν ταχύτητα άνω των 30 χιλιομέτρων, στη διαδρομή από το εργοστάσιο της "Hitachi" στη Νότια Ιταλία μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

protothema.gr