Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Χωρίς Προεδρείο ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.


Παρά τις επίμονες προσπάθειες, μετά τις εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, με ευθύνη των δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων, («ΔΙΚΤΥΟ» και «ΑΓΩΝΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»), ο Σ.Σ.Θ. συνεχίζει μέχρι και σήμερα χωρίς Προεδρείο!




Έπειτα από δεκαετίες προσφοράς και εξ αιτίας της αδιαλλαξίας των δύο αυτών παρατάξεων, το ιστορικό Σωματείο οδηγείται στο να «κατεβάσει ρολλά»!
Είναι οι κύριοι αίτιοι που οδηγούνε όχι μόνο στην απαξίωση αλλά και στην σταδιακή διάλυση του Σωματείου, παρά την μακρόχρονη προσφορά του. Κανείς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αποτολμήσει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια συνδικαλιστικού «εκτροχιασμού»! Οι δυο αυτές ετερόκλητες παρατάξεις, το έκαναν! Ενώνοντας τα «βαγόνια» των κομματικών τους επιδιώξεων, αφήνοντας στην άκρη την άσπονδη έχτρα τους, ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Συνδικαλιστές φαίνεται να τα «βρήκαν», αποδεχόμενοι στην ουσία να παίξουν τον ρόλο της εργοδοτικής «ατμομηχανής», οδηγώντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο Σιδηρόδρομο, στον γκρεμό!
  
   Βολεύει πολύ καλά, σ’ αυτούς που ξεπούλησαν τον ΟΣΕ και που διαχρονικά απαξίωσαν και υποβάθμισαν το Θεσσαλικό Δίκτυο, να βάλουνε «λουκέττο» στον Σ.Σ.Θ. Με μεγάλη λύπη αυτό που διαπιστώνουμε, οι άνθρωποι που εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους, προωθώντας λύσεις στα προβλήματά τους, διεκδικώντας τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους στην καθημερινή εργασία τους, υπακούνε πλήρως στα αφεντικά τους!

Εξ αιτίας τους και με αποκλειστική ευθύνη τους, από τις 12 Δεκεμβρίου και μετά:

Ø  Ο ΣΣΘ δεν εκπροσωπείται από κανέναν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Ø  Δεν συμμετέχει στις εξελίξεις του Σιδηροδρόμου.
Ø  Δεν έχει τη δυνατότητα για ανάληψη χρημάτων, ώστε να μπορεί να πληρώσει τις μηνιαίες πάγιες δαπάνες
Ø  Δεν υπάρχει νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΣΘ για τις συναλλαγές με την Εφορία, Τράπεζα, ΙΚΑ, Λογιστή.

Οι μπαχαλάκηδες, λοιπόν, αυτοί ας καμαρώσουν τα (κοινά) έργα τους! Και ας λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους, που η εργοδοσία «τρίβει τα χέρια της»!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ