Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Σπίρτζης: Ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία στις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις υποδομές.

Όλο το φάσμα συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevgeny Ditrikh.

Όλο το φάσμα συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevgeny Ditrikh σε συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υποδομές, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη σύμπραξης ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στα μεγάλα έργα υποδομών, τόσο στις επικράτειες των δυο χωρών όσο και στην από κοινού ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες. Ιδιαίτερης σημασίας πλεονεκτήματα για τη συνεργασία αυτή, αποτελούν τόσο η τεχνογνωσία και εμπειρία των ρωσικών σιδηροδρόμων, όσο και των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, καθώς και η εμπειρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας κατά τη 12η συνάντησή της αποτυπώθηκε η βούληση των δυο πλευρών να εντατικοποιήσουν και να επεκτείνουν τα πεδία της συνεργασίας στους τομείς των Μεταφορών και των Υποδομών και να εξετασθεί η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας για την προώθηση της συνεργασίας αυτής.

pagenews.gr