Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Η Ινδία κατασκευάζει την υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο στα Ιμαλάια.

Σε 5,360 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανταγωνίζεται τη γραμμή Qinghai-Θιβέτ της Κίνας

Η εικόνα από την σιδηροδρομική γραμμή Qinghai-Θιβέτ στην Κίνα. 

Η προτεινόμενη διαδρομή 465 χλμ. Bilaspur-Manali-Leh θα είναι η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο . Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του.
Σύμφωνα με την πρώτη φάση της έρευνας, το μεγα-έργο θα περιλαμβάνει 74 σήραγγες, 124 μεγάλες γέφυρες και 396 μικρές γέφυρες - μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού από το Δελχί σε Leh από 40 ώρες σε 20 ώρες.

Στο Bilaspur, η γραμμή θα ξεκινήσει σε ύψος 500 μέτρων και θα καταλήξει σε Leh στα 3.215 μέτρα. Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής θα είναι το Tanglangla Pass στα 5.360 μέτρα. Περισσότερο από το ήμισυ της γραμμής θα είναι υπόγεια. Κοντά στα σύνορα Κίνας-Ινδίας, η γραμμή θα διαθέτει μια σήραγγα μήκους 27 χλμ. Με σταθμό Keylong μέσα - τον πρώτο σταθμό σε μια σήραγγα στο ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι αξιωματούχοι των σιδηροδρόμων πρότειναν επίσης το σχέδιο να κηρυχθεί εθνικό σχέδιο, το οποίο σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης θα πρέπει να προέρχεται από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς θα βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις και θα τονώσει τον τουρισμό. Σύμφωνα με το σχέδιο, η σιδηροδρομική γραμμή πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

cntraveller.in