Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Οι γραμμές του ΟΣΕ…

Το δικό της στίγμα δίνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», Στέλλα Μπάσδρα για τη γειτονιά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Γραμμές του ΟΣΕ. Τρεις λέξεις που σηματοδοτούν κάτι κοινό, όπως π.χ. εθνική οδός, κάτι αφηρημένο σαν έννοια αλλά συνάμα ουσιαστικό και διαδραστικό. Για τη Λάρισα αυτές οι τρεις λέξεις κρύβουν πολύ πόνο -πόσοι θάνατοι;-,πολλή ζωή-Σταθμός ΟΣΕ, κίνηση, ταξιδιώτες εμπορεύματα-,πολλά προβλήματα στη διαχρονική ανάπτυξη της πόλης, πολλές υποσχέσεις… Αίτημα χρόνων η παράκαμψη της πόλης, οι λύσεις που θα την απαλλάξουν από τα προβλήματα που δημιουργεί η διέλευση των τραίνων μέσα από τον αστικό ιστό της. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δηλώνει ότι υπάρχουν εξελίξεις, ότι είμαστε εν αναμονή κεντρικών εξαγγελιών για αποφάσεις εφικτές και γρήγορα υλοποιήσιμες. Είθε!
Τη μισή μου ζωή την πέρασα σε μια όμορφη γειτονιά, «κάτω από τις γραμμές». Ένοιωσα πολλές φορές ότι αυτός ο χωροταξικός ορισμός ενοχλούσε κι εμένα κι άλλους πολλούς. Και το χειρότερο όλων, είδαμε, είδα κι εγώ θύματα στις γραμμές του τραίνου κι είδα τα δάκρυα στις ράγες του… Καιρός αυτό το «κάτω από τις γραμμές» ν’ αλλάξει. Καιρός όλοι οι άνθρωποι τούτης της πόλης νάχουν την ίδια ποιότητα ζωής. Κι αυτό σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Αυτή τη φορά δε θα μείνουν τα λόγια κι οι υποσχέσεις».

larissanet.gr