Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Σήμερα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των συνταξιούχων.


Από την παναττική κινητοποίηση
της περασμένης Τετάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σε συνέχεια της μαζικής παναττικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ θα συναντηθεί σήμερα Σάββατο με τον πρωθυπουργό, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από αίτημα των συνταξιουχικών οργανώσεων και κάτω από την πίεση των μαζικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων τους, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια και ζωτικά αιτήματα εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Απέναντι σε διάφορες «διαρροές» κυβερνητικών στελεχών, περί κάποιου επιδόματος που αν δοθεί θα δοθεί άπαξ, σε μια προσπάθεια εξαπάτησης των συνταξιούχων ενόψει και των εκλογών, το συνταξιουχικό κίνημα ξεκαθαρίζει ότι δεν ξεγελιέται με φιλοδωρήματα και διεκδικεί ό,τι έχει αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους.

Μεταξύ άλλων, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καταβολή της 13ης και της 14ης σύνταξης. Κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας που τις εκμηδενίζει. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Καταβολή όλων των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών με πολιτική απόφαση που θα ισχύει για όλους τους συνταξιούχους.

902.gr