Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Κάτι πήγε στραβά στον σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που εγκαινίασε ο Τσίπρας…

Πριν από ακριβώς τρεις μήνες ο Πρωθυπουργός επισκεπτόταν την Θεσσαλονίκη. Το κλίμα ήταν βαρύ ήδη για εκείνον, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και κάποιοι είχαν την φαεινή εκείνη ιδέα: να εγκαινιάσει τον σταθμό του Μετρό «Συντιβάνι-Εκθεση».
Και ας μην υπήρχε (τότε και τώρα) Μετρό. Δεν είχε σημασία. Ένα σκηνικό εύκολα το στήνεις, τα εγκαίνια τα κάνεις, ανεβοκατεβαίνεις με τις κυλιόμενες και περνάς από τα εικονικά εκδοτήρια-μουσαμάδες, σαν να μην τρέχει τίποτε.
Τότε, μέσα σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει με καμάρι ότι το έργο (το Μετρό) ήταν κατά 95% έτοιμο.
Κάτι φαίνεται να έχει πάει στραβά όμως. Και οι εργασίες όχι απλώς δεν προχωρούν, αλλά μοιάζουν ότι πηγαίνουν και προς τα πίσω. Δεν θα το διαπιστώσει όμως ο κ. Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην πόλη την Πέμπτη. Αυτήν την φορά δεν έχει φιέστες.
Πάντως ο σταθμός που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός στο τέλος Δεκεμβρίου, είναι ένα εργοτάξιο με εντελώς διαφορετική εικόνα, όπως μπορεί κάποιος να δει στις φωτογραφίες.
Τις δημοσίευσε στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος.
Φαίνεται ότι η αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου από το νευραλγικό πόστο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης αποσυντόνισε εντελώς τις εργασίες για το Μετρό. Πώς αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;




Άγγελος Κωβαίος
Πηγή: reporter.gr