Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κίνα: 5G για να επιταχύνει τα δεδομένα από τις αμαξοστοιχίες στο κέντρο ελέγχου.


Η κάλυψη 5G της China Mobile κατά μήκος των γραμμών κορμού επιτρέπει καλύτερη διαχείριση σε πολλούς τομείς

Ένα σύστημα μετάδοσης και αποθήκευσης δεδομένων μεγάλης χωρητικότητας που αξιοποιεί την τεχνολογία 5G άρχισε την καταγραφή και την ανάλυση δεδομένων σε ορισμένες ηλεκτράμαξες που λειτουργούν από την China Railway Corp, σε δοκιμαστικό επίπεδο με επικεφαλής τον κινεζικό σιδηροδρομικό φορέα, τον κρατικό κατασκευαστή τροχαίου υλικού CRRC Corp και την  China Mobile.
Έως έξι εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο μεγάλης ταχύτητας της Κίνας, δημιουργώντας μια αστρονομική ποσότητα δεδομένων σχετικά με τον προγραμματισμό των αμαξοστοιχιών, την ταξινόμηση και την κατάσταση των ηλεκτραμαξών και των χώρων επιβατών που πρέπει να συγχρονιστούν σε πραγματικό χρόνο με τον έλεγχο της λειτουργίας των κέντρων και τις αποθήκες συντήρησης.
Ανακαλύπτοντας τις λεπτομέρειες, οι μεγάλες εκτάσεων των σταθμών βάσης 5G και των πύργων που η China Mobile χρειάστηκε να περάσουν  χρόνια, κατασκευάζοντας κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών κορμού, μπορεί τώρα να αξιοποιηθεί εύκολα για να μεταδώσει τεράστιο πλήθος δεδομένων.
Αυτό θα επιτρέψει για πρώτη φορά ταυτόχρονη ροή βίντεο και τηλεδιάσκεψη εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας μεταξύ μιας καμπίνας οδήγησης και ενός κέντρου ελέγχου για καλύτερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων, ακόμη και όταν ένα τρένο σφαίρας κλίνει προς 350 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτή είναι η δύναμη της τεχνολογίας σχηματισμού ακτίνων δοκιμής, καθώς και το φάσμα χιλιοστομετρικών κυμάτων, ως βασικά στοιχεία που προσφέρουν αξιόπιστη εξυπηρέτηση τόσο στους οδηγούς όσο και στους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και του backhaul για την ταξινόμηση των τρένων και το ενσωματωμένο Wi-Fi.

Οι προηγούμενες δοκιμές περιελάμβαναν βίντεο 8Κ που κατεβάζονταν από έναν δρομολογητή 5G σε ένα τρένο και ένα βίντεο 4K γυρίστηκε από μια κάμερα στην κορυφή της αμαξοστοιχίας που φορτώθηκε.

Η Xinhua επεσήμανε ότι πέντε gigabytes δεδομένων μπορούν να μεταφερθούν με προσοχή στο υποσύστημα της China Mobile, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την China Railway Corp, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Σαγκάης και η ταχύτητα θα αυξηθεί περαιτέρω με η ευρύτερη ανάπτυξη του δικτύου 5G σε ολόκληρο το έθνος ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

asiatimes.com