Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σε τροχιά ανάπτυξης το σιδηροδρομικό δίκτυο.


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Θ. ΒΟΥΡΔΑΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΣΕ βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τόσο ο κ. Βούρδας, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΣΕ κ. Γ. Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θεοχάρης Παναγιώτης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας πέρα από την ικανοποίηση για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων για τη Θεσσαλία. 
Το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα τελευταία 4 χρόνια, τόνισε, έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι το 2015 το Υπουργείο παρέλαβε το κρίσιμο έργο ολοκλήρωσης της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ποσοστό υλοποίησης 17%, με χρονολογία έναρξης το 1997, και φέτος στον επόμενο μήνα παραδίδεται. Ακόμη ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της ηλεκτροκινούμενης γραμμής Λάρισα-Θεσσαλονίκη.
 «Το 2022 η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη ελληνική περιφέρεια που θα έχει πλήρες εσωτερικό σιδηροδρομικό δίκτυο με ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης. Πρόκειται για τη γραμμή Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλο –Λάρισα – Βόλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

eleftheria.gr