Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Αντίγραφο της μελέτης διέλευσης του σύγχρονου υπόγειου τρένου αναμένουν στο ανατολικό διαμέρισμα.


Το σύγχρονο τρένο περιμένουν πλέον οι κάτοικοι του Καστελόκαμπου και των βορείων συνοικιών της Πάτρας, από τη στιγμή που αυτό θα είναι υπογειοποιημένο και δεν θα χωρίζει στα δύο τις γειτονιές τους, υψώνοντας τους ένα τείχος μπροστά από τη θάλασσα τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχοντας έρθει σε επαφές με τον ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, περιμένουν το αντίγραφο της μελέτης για την υλοποίηση της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής του σύγχρονου τρένου, που όπως ήδη έχει αποφασιστεί θα φτάσει στον αστικό ιστό της πόλης με υπογειοποίηση.

H υπογειοποίηση της γραμμής θα ξεκινά από το Ρίο και θα φτάνει στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ, στο ύψος του Αγίου Διονυσίου. Οι κάτοικοι που από την αρχή είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής, έχουν ζητήσει μέσω του συλλόγου τους το αντίγραφο της μελέτης από το υπουργείο και τον ΕΡΓΟΣΕ.

Η μελέτη πρώτα όμως θα παραδοθεί στον δήμο και στη συνέχεια στους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους. Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση αυτή για την υπογειοποίηση της γραμμής δεν αλλάζει, παρά τα ερωτηματικά που θέσουν έμμεσα πλην σαφώς, φορείς που σχετίζονται με το όλο έργο, όπως είναι το ΤΕΕ, αλλά και ο ΟΛΠΑ που περιμένει το σύγχρονο τρένο στο νέο λιμάνι για να δώσει μία μεγαλύτερη πνοή στον εμπορικό του χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις ενστάσεις αυτές η υπογειοποίηση της γραμμής θα καθυστερήσει την υλοποίηση του έργου, ξεκινώντας τις διαδικασίες που αφορούν το συγκεκριμένο κομμάτι από την αρχή. Όμως εφόσον το υπουργείο προχώρησε σε μία τέτοια απόφαση σημαίνει ότι αναγνώρισε τις αδυναμίες που είχε η υπέργεια διέλευση στον αστικό ιστό της Πάτρας και τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν.

achaianews.gr