Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Αρχαία Ολυμπία: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Olympic Forum. Δείτε εικόνες.

Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε πρώτο πλάνο

Οι δυνατότητες ανάπτυξης της Πελοποννήσου σε όλους τους παραγωγικούς τομείς είναι το θέμα του 1ου Olympic Forum που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία. 

Το παρών την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έδωσαν παράγοντες της περιοχής.


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας όσο αφορά τον τομέα των υποδομών και των έργων ανάπτυξης αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα της οδού Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας που όπως ανέφερε θα την διεκδικούν μέχρι τελευταίο χιλιόμετρο. Επίσης αναφέρθηκε στην σιδηροδρομική γραμμή Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, ένα τρένο που ήταν ξεχασμένο και τώρα κινούνται οι διαδικασίες όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος έκανε αναφορά στο φυσικό αέριο, στην αναβάθμιση της υψηλής τάσης στα λιμενικά και οδικά δίκτυα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επεσήμανε πως ο δημόσιος τομέας δεν θα πρέπει να κομματικοποιείται για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Αναφέρθηκε και αυτός στην Ολυμπία Οδό αποδίδοντας πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο έργο.



Ο Διονύσης Τεμπονέρας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις υποδομές ναυτιλίας στην περιοχή.
Στους χαιρετισμούς ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν μια καλή βάση για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ηλεία.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος που εκπροσώπησε την Φώφη Γεννηματά τόνισε πως ότι τα οράματα για την ανάπτυξη πρέπει να είναι πάνω από κόμματα.


patrasevents.gr