Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Μόναχο: Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις των τρένων με… πλέξιμο κασκόλ!

Φωτ. αρχείου: deutschebahn.com
Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερήσεις των τρένων βρήκε μια γυναίκα που ζει έξω από το Μόναχο, η οποία εξαιτίας τους αναγκαζόταν συχνά να καθυστερεί να φτάσει στη δουλειά της.
Έχοντας αγανακτήσει από τις μεγάλες καθυστερήσεις που μάλιστα συνέβαιναν καθημερινά, η γυναίκα άρχισε να πλέκει κασκόλ κατά τη διάρκεια της αναμονής, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και κάνοντας μία «σειρά» με κάθε χρώμα, ώστε να αντιστοιχεί σε κάθε δρομολόγιο.

Όπως εξήγησε σε ανάρτησή της στο Twitter η κόρη της, δημοσιογράφος Σάρα Βέμπερ, το μέγεθος κάθε ρίγας είναι ανάλογο της καθυστέρησης που υπήρχε σε κάθε δρομολόγιο πηγαίνοντας στη δουλειά της ή επιστρέφοντας, ενώ το μεγάλο κόκκινο τμήμα του κασκόλ έγινε όταν η καθυστέρηση ήταν τουλάχιστον 30 λεπτά.


«Η μητέρα μου μετακινείται κάθε μέρα με το τρένο, από περιοχή έξω από το Μόναχο. Και της αρέσει πολύ να πλέκει. Το 2018 έπλεξε το ‘κασκόλ της καθυστέρησης των τρένων’. Κάθε μέρα δύο σειρές: Γκρι για λιγότερο από 5 λεπτά καθυστέρησης, ροζ για 5-30 λεπτά και κόκκινο για καθυστέρηση και στις δύο διαδρομές ή στη μία για πάνω από 30 λεπτά», έγραψε η Σάρα Βέμπερ.

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτηση ανέφερε ότι η μητέρα της ήλπιζε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα βελτιώνονταν τα πράγματα, όμως τελικά χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο το κόκκινο. Κατά καιρούς, η Deutsche Bahn (η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων) έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων, αλλά και για βλάβες στις γραμμές.

pontos-news.gr, Με πληροφορίες από euronews.com.