Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑΣΥ: Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στο ενδεχόμενο αποσπάσεων ή μετατάξεων.


Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκούν τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ προς το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ και μάλιστα διατυπώνουν το αίτημα της απομάκρυνσής του.

Σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, το επίδικο θέμα είναι ότι με προσωπικό του έγγραφο, χωρίς τα σωματεία να το γνωρίζουν και μέσα στα Χριστούγεννα «ζητούσε τη μεταφορά στον ΟΑΣΑ, με απόσπαση ή μετάταξη, εργαζόμενων «από μη κρίσιμες ειδικότητες».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: «Όλες οι ειδικότητες των εργαζόμενων προβλέπονται από το Οργανόγραμμα της Εταιρείας και εξ αντικειμένου είναι απολύτως απαραίτητες, για την ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ και την παροχή αξιόπιστου και ασφαλούς συγκοινωνιακού έργου». Για να συμπληρώσουν ότι: ‘Είναι γνωστό, δε, και έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, ότι στη ΣΤΑ.ΣΥ όχι μόνο δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος, αντίθετα υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας να συνεχίζεται μόνο χάρη στις άοκνες, φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες όλων των εργαζόμενων».

Επίσης εκτιμούν ότι πιθανή αποδοχή αυτής τις πρότασης μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε απολύσεις και αναφέρουν ότι: «Είναι προφανές ότι σε αυτή την περίοδο, που η ΣΤΑ.ΣΥ έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο, τέτοιες ενέργειες εκτός από τους κινδύνους για την δουλειά των συναδέλφων, υπονομεύουν, ευθέως, τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Να μην φύγει ούτε ένας συνάδελφος από την Εταιρεία και να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες. Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΡΑΜ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή».


ert.gr