Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Η θεαματική διαδρομή του Οδοντωτού και το φαράγγι του Βουραϊκού.

Η διαδρομή με το ιστορικό τρένο θεωρείται μία από τις ωραιότερες που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, και αυτό διότι ξεκινάει από τα Καλάβρυτα, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και το χωριό Ζαχλωρού, για να καταλήξει μετά από περίπου μία ώρα στο Διακοπτό. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι, διανύει 22 χιλιόμετρα και αναρριχάται σε υψόμετρο 750 μέτρων!

Η διαδρομή πραγματοποιείται με ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο και περνάει μέσα στο φαράγγι δίπλα στο Βουραϊκό, το ποτάμι που δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Στη θέση Καταρράκτης τα νερά του ποταμού πέφτουν σχεδόν κάθετα κάτω από το γεφύρι της γραμμής, ενώ στο επόμενο πέρασμα, τα «Δικαστήρια», υπάρχει μία μικρή ημικυκλική σπηλιά, όπου οι σταλακτίτες θυμίζουν αίθουσα δικαστηρίου. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες που αντικρύζουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε ένα πρωτόγνωρης ομορφιάς φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση.

Η εν λόγω διαδρομή μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για πεζοπορία, καθώς αρκετοί επιλέγουν να ακολουθήσουν τις ράγες του τρένου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το φυσικό τοπίο.


Κατερίνα Ηλιάκη
cnn.gr