Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Καταγγελία-Αγ. Παρασκευή: Αφόρητη η κατάσταση της στάθμευσης λόγω Μετρό.


Το μεγάλο πρόβλημα με την στάθμευση γύρω από τους σταθμούς του μετρό (Χαλανδρίου & Δ. Πλακεντίας) έθιξε με ψήφισμα που απέστειλε στους δημάρχους Α.Παρασκευής και Χαλανδρίου, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η λειτουργία των δύο σταθμών του ΜΕΤΡΟ (Χαλανδρίου & Δ. Πλακεντίας) στη συγκεκριμένη γειτονιά , χωρίς την πρόβλεψη των απαραίτητων θέσεων στάθμευσης, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά των πολιτών. Επίσης ο Σύλλογος εκφράζει τους φόβους του στην περίπτωση που η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» προβεί σε μίσθωση του μέχρι τώρα ΔΩΡΕΑΝ χώρου στάθμευσης της Δ. Πλακεντίας και επίσης του οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα στο Σταθμό Χαλανδρίου για την δημιουργία και εκεί χώρου στάθμευσης, πιστεύοντας πως αυτό θα καταστήσει την προοπτική για την περιοχή δραματική και την κατάσταση αφόρητη. Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
«Η λειτουργία των δύο σταθμών του ΜΕΤΡΟ (Χαλανδρίου & Δ. Πλακεντίας) στη γειτονιά μας, χωρίς την πρόβλεψη των απαραίτητων θέσεων στάθμευσης, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά μας.
Η μεγάλη προσέλευση Ι.Χ. από άλλες περιοχές με σκοπό την πολύωρη και ολοήμερη πολλές φορές στάθμευση στους γύρω δρόμους, έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας.
Η οδός Γαρυττού έχει γίνει απροσπέλαστη για τους πεζούς, γιατί σε όλα τα πεζοδρόμια είναι σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αύξηση των εσόδων της, πρόκειται να προβεί σε μίσθωση του μέχρι τώρα ΔΩΡΕΑΝ χώρου στάθμευσης της Δ. Πλακεντίας και επίσης του οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα στο Σταθμό Χαλανδρίου για την δημιουργία και εκεί χώρου στάθμευσης !
Εάν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, η προοπτική για την περιοχή είναι δραματική. Η κατάσταση θα γίνει αφόρητη.
ΖΗΤΑΜΕ: Από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής:
1. να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση του πολύχρονου αιτήματός μας για ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ με προσδιορισμό θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής 2. να ζητήσει την οικονομική συμμετοχή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την υλοποίηση της
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και των απαραίτητων έργων 3. Να συμπαραταχθεί ενεργά και δραστήρια στην υποστήριξη των αιτημάτων μας.
Από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ:
• να ανακαλέσει την απόφασή της και να συνεχίσει την παραχώρηση για ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ, του χώρου στο Σταθμό Χαλανδρίου και στο Σταθμό Δ. Πλακεντίας, για την εξυπηρέτηση των επιβατών-πελατών της του ΜΕΤΡΟ, Αν όχι,
• να ανακαλέσει την απόφασή της ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι να υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις αποφόρτισης της περιοχής από την πελατεία της που έχει κάνει free parking όλους τους δρόμους της περιοχής
• να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην αναμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης, με φυτά και δένδρα, για την μείωση της θερμοκρασίας από την υπερθέρμανση και αντανάκλαση της λαμαρίνας των αυτοκινήτων.
Μετά από τα παραπάνω, καλούμε τους Δημάρχους Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου να συμπαρασταθούν στα αιτήματά μας.

Για το Δ.Σ

 Η Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

Κουτσογιάννη Βούλα        Ζιώγα Αλέκα»



aftodioikisi.gr