Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο ιδιόκτητης του Dior και Louis Vuitton αγόρασε το θρυλικό Orient Express.

Ο ιδιόκτητης του Dior και Louis Vuitton αγόρασε το θρυλικό Orient Express
Ο όμιλος LVMH που μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του τους οίκους πολυτελείας Louis Vuitton, Christian Dior, τη Moët & Chandon champagne, εξαγόρασε τη βρετανική εταιρεία «Belmond» η οποία διοικεί το θρυλικό Orient Express, έναντι του ποσού - μαμούθ των 3,2 δισ. δολαρίων.
Με το ντιλ αυτό, η LVMH φέρνει στην κατοχή της εκτός από το ιστορικό τρένο και μεγάλα ξενοδοχεία πολυτελείας, όπως Cipriani στη Βενετία, το Splendido στο Πορτοφίνο και ακόμη 44 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. 


Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Bernard Arnault, ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών LVMH και πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας της Γαλλίας ανακοίνωσε την εξαγορά την Παρασκευή. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας του ομίλου να επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε αγαθά και υπηρεσίες πολυτελείας. «Η εταιρεία Belmond προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες της και κατέχει πολυάριθμες ιδιοκτησίες στις πιο περιζήτητες τοποθεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Arnault, συμπληρώνοντας ότι η απόκτηση της εταιρείας θα αυξήσει την παρουσία της LVMH στον κόσμο της απόλυτης φιλοξενίας.

ethnos.gr