Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννης Μώραλης: «Με το νέο έτος δεν θα έχουμε έργα τραμ».


Στα Παραπολιτικά 90.1 Fm μίλησε ο Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στον Πειραιά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σε ό,τι ενημέρωση είχαμε μέχρι σήμερα έχουνε πέσει έξω τα χρονοδιαγράμματα και όσον αφορά το τραμ. Το τραμ τελειώνει, δηλαδή πιστεύω ότι μετά την πρώτη του έτους δεν θα έχουμε κανένα θέμα έργου στην πόλη, θα αρχίσουν κάποια τεστ. Να δούμε βέβαια με τα βαγόνια γιατί είναι μια μεγάλη ιστορία αν υπάρχουν βαγόνια ή αν έχουν παραγγελθεί ή θα χρησιμοποιήσουμε βαγόνια που ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες γραμμές αλλά εν πάση περίπτωση το τραμ τελειώνει. Το μετρό, δυστυχώς, κάθε δύο χρόνια χάνουμε και ένα χρόνο καθυστέρηση, δηλαδή τώρα είμαστε τέλος 2020 μπορεί και πρώτο εξάμηνο 2021.

Για να είμαι ειλικρινής όλα τα χρονοδιαγράμματα πέφτουν έξω εδώ λίγο παραγίνεται όχι ότι δεν έγινε το ίδιο με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα τόσο μεγάλο έργο το μετρό και θα αλλάξει τόσο πολύ προς το καλό τη λειτουργία της πόλης που αναγκαστικά θα κάνουμε υπομονή. Στενοχωριέμαι κυρίως για την περιοχή στα Μανιάτικα όπου εκεί επειδή είναι πολύ στενοί οι δρόμοι είναι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει ή δίνουνε αγώνα για να μην κλείσουν και οι υπόλοιπες.

Δίνουμε μια μάχη, πιέζουμε το αρμόδιο υπουργείο, πιέζουμε τους εργολάβους, βλέπουμε να δουλεύουνε στα εργοτάξια δεν έχουμε και τη δυνατότητα ούτε και την εμπειρία ως δήμος να εξετάζουμε τόσο μεγάλα έργα αν προχωράνε σωστά ή αν ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χρόνο που θα έπρεπε, τα παρακολουθούμε. Το κακό είναι ότι κολλάνε και έργα που δεν θα έπρεπε να κολλάνε, θα έπρεπε να ξεκινήσουνε τα δικαστήρια εκεί εγώ στεναχωριέμαι και εκνευρίζομαι. Τα δικαστήρια του Πειραιά θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος που τα δικαστήρια εδώ και 3-4 χρόνια είναι κολλημένη υπόθεση.

Ο δήμος έχει κάνει τη δουλειά του, έχει προσφέρει το κτήριο της παλιάς Ραλλείου και θα έπρεπε το υπουργείο Δικαιοδύνης πλέον να ξεκινήσει το έργο. Όχι να ξεκινήσει το έργο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Δυστυχώς αυτό το κράτος είμαστε, αυτές τις διαδικασίες έχουμε. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αν δεν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η δημόσια διοίκηση. Είναι τραγική η δημόσια διοίκηση και οι χρόνοι που απαιτούνται για να κάνεις ένα απλό έργο, πόσω μάλλον ένα σύνθετο έργο».

gavros.gr