Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Τα τρένα που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα τρένα που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα Πηγή: Protagon.gr
Τα τρένα που θα φέρουν ακόμη
 πιο κοντά τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα 

Συρμοί της Νότιας Κορέας δοκιμάζουν τις σιδηροδρομικές υποδομές στη Βόρεια για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, σε μια ακόμη απόπειρα γεφύρωσης των σχέσεων.
Τρένα στα πιο στρατιωτικοποιημένα σύνορα στον κόσμο, σε αυτά με τη Βόρεια Κορέα, έστειλε η Νότια για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία. Τα τρένα στάλθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να εκσυγχρονιστεί το αναχρονιστικό δίκτυο του Βορρά και να συνδεθεί με τον Νότο. 

Έξι σιδηροδρομικοί συρμοί με δεκάδες αξιωματούχους και μηχανικούς της Νότιας Κορέας θα επιθεωρήσουν μία διαδρομή 1.200 χλμ.σε διάστημα 18 ημερών, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Για την αποστολή ήταν απαραίτητη ειδική άδεια από τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να μεταφερθούν απαγορευμένα εμπορεύματα στη Βόρεια Κορέα, η οποία παραμένει υπό βαριές οικονομικές κυρώσεις εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος. 

Η διαφορά μεταξύ των σιδηροδρομικών δικτύων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας είναι εντυπωσιακή, καθώς οι αμαξοστοιχίες του Βορρά κινούνται με ρυθμό σαλιγκαριού, σε αντίθεση με τα τρένα του Νότου που κινούνται σε υψηλές ταχύτητες. Ο εκσυγχρονισμός των γραμμών της Βόρειας Κορέας ώστε να προσεγγίσει τα διεθνή θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια ή δεκαετίες και απαιτεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.


protagon.gr