Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση των σωματείων ηλεκτροδηγών ΣΤΑΣΥ ΣΗΑΜ ΣΕΗΗΣΑΠ.


ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ  ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑ.ΣΥ.!!!!

Εδώ και αρκετό διάστημα οι ηλεκτροδηγοί,  είτε ενημερώνοντας  αρμοδίως, είτε μέσω κινητοποιήσεων, έχουμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο σύνολο των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ. Προβλήματα που αφορούν την διαθεσιμότητα συρμών και ηλεκτροδηγών.

 Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι από την έναρξη των χειμερινών δρομολογίων, σε όλες τις γραμμές να υπάρχουν λιγότεροι συρμοί σε κυκλοφορία, συχνές απώλειες δρομολογίων λόγω βλαβών,  μεγαλύτερες χρονοαποστάσεις  και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
 Θέλοντας  να κρύψουν κάτω από το χαλί τις ελλείψεις τις οποίες αντί να θεραπεύσουν διόγκωσαν, σχεδίασαν με ερασιτεχνισμό την αλλοπρόσαλλη τροποποίηση των δρομολογίων, που συνδέουν το κέντρο της πρωτεύουσας με την Α. Αττική. Σχεδιασμός ο οποίος δεν  έλαβε υπόψη του την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση του επιβάτη, (ούτε σήμανση δεν υπήρχε στους σταθμούς) δημιούργησε σύγχυση και ταλαιπωρία με αποτέλεσμα οι εμπνευστές του να τον ακυρώσουν άρον, άρον.
Με τον ίδιο ερασιτεχνισμό αντιμετωπίζονται και τα θέματα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο. Αποκορύφωμα αποτελεί η αντιμετώπιση περιστατικών  που αφορούν  οργανωμένες εισβολές ατόμων  με κατεστραμμένους σταθμούς ή/και συρμούς, με τάσεις βιαιοπραγίας σε επιβάτες και προσωπικό. Η λογική της διοίκησης περί κατευνασμού  και ήρεμης αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Χούλιγκαν, συλλογικότητες, γκράφιτι ή οποιοσδήποτε άλλος  με την ανοχή της διοίκησης δεν μπορούν να απαξιώνουν σταδιακά την μετακίνηση του απλού πολίτη.                
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ζοφερή καθημερινότητα επιβατών και ηλεκτροδηγών. Δεν περιμένουμε από τους υπαιτίους αυτής της κατάστασης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη. Περιμέναμε όμως αυτούς που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις ευθύνης να αναγνωρίσουν τις λάθος επιλογές τους και να μας γλιτώσουν από την παρουσία τους.              

                     Οι Πρόεδροι                                 Οι Γ. Γραμματείς
           
                     Μπιτσώρης Ε.                                Ψυρούκης Π.
         
                     Παναγόπουλος Η.                          Μαρτίνης Μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ  ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΓΡΑΜΜΗ 1) (Σ.Ε.Η.Η.Σ.Α.Π.)