Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Το Μετρό στην Καλλιθέα τώρα.

Η Καλλιθέα έχει πληθυσμό περίπου 200 χιλιάδων ανθρώπων. Αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος σε πολιτικό επίπεδο. Δήμαρχος της πόλης είναι ο Δημήτρης Κάρναβος. Ακόμη όμως δεν εξυπηρετείται από γραμμή του Μετρό. “Εδώ και τώρα” το θέλει η δημοτική αρχή και το διεκδικεί με όλες της δυνάμεις. 

Εκτός από αυτό, ο δήμαρχος έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα τον πολίτη. Πρώτος Δήμος στην χώρα που εφάρμοσε το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Επιθυμεί την τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερο ανεξάρτητη και δυναμική. Όσο για τον νόμο «Κλεισθένη» δηλώνει: «Οι δήμοι έχουν κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο δημοκρατικής λειτουργίας και διαλόγου. Αυτό που ο νέος νόμος θα φέρει θα είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί όλη αυτή η κουλτούρα, διότι οδηγεί στην λογική των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και στην ακυβερνησία».

Συνέντευξη στον Χρήστο Ράπτη

- Κύριε δήμαρχε, πρόσφατα διοργανώσατε μια εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχετικά με την έλευση του Μετρό στην περιοχή. Ποια ήταν τα συμπεράσματα;

Η εκδήλωσή μας αυτή αποτέλεσε μια ακόμη συνέχεια των δράσεών μας για την διεκδίκηση γραμμής Μετρό στην περιοχή. Το ίδρυμα στήριξε την εκδήλωση και παραβρέθηκε με μέλη της διοίκησής του, αφού το θέμα, αποτελεί και δέσμευση του ελληνικού Κράτους έναντι του ΚΠΙΣΝ. Επίσης στήριξη είχαμε και από τους όμορους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης. 

Σαν πρώτο συμπέρασμα, πέρα από την αναγκαιότητα του ζητήματος είναι ότι «θα υπάρξει προτεραιοποίηση» στην μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού των μέσων σταθερής τροχιάς, η οποία θα δημοσιευθεί, το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2019, όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, που συμμετείχε στην ημερίδα μας.

Εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας για το καλό της πόλης μας. Το Μετρό πρέπει να έρθει εδώ, τώρα. Στην Καλλιθέα. Στο παραλιακό μέτωπο!

- Τι πιστεύετε για τα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή σας;

Η Καλλιθέα αλλάζει με δύο εμβληματικά έργα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, καθώς επίσης και με την μεταμόρφωση του άξονα της Λ. Συγγρού σε τουριστικό πόλο. Ειδικότερα, το κέντρο πολιτισμού, εξελισσόμενο ευχάριστα, σε ένα πανευρωπαϊκό πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, εμφανίζει ετήσια επισκεψιμότητα άνω των τριών εκατομμυρίων! Η ανάπλαση της λεωφόρου Ποσειδώνος και της παραλίας πρόκειται να παραδοθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εκτιμάται ότι, θα αυξήσει τους επισκέπτες σε περισσότερα από τεσσεράμισι εκατομμύρια! Το «Ωνάσειο», πρόκειται να κάνει μια τεράστια επέκταση, ενώ στην ίδια περιοχή, έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες παγκοσμίως.

Η πρόκληση εδώ είναι, η οικονομία της πόλης, να συνδεθεί με βιώσιμο τρόπο με αυτά τα γεγονότα και να εκμεταλλευθεί την αύξηση της επισκεψιμότητας και συνεπώς την άνοδο ενός πλήθους παραγωγικών κλάδων.

liberal.gr