Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Συνέδριο για τις Μεταφορές στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί για ακόμη μια φορά η Αλεξανδρούπολη, και συγκεκριμένα οι δυνατότητες του λιμένα της, κι όχι μόνο.


Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται στην πρωτεύουσα του Έβρου από την ΓΑΙΟΣΕ το «Αναπτυξιακό Συνέδριο: Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, και συγκεκριμένα την 1η ημέρα διεξαγωγής του, το παρόν θα δώσουν ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και η Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η θέση της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κάθετου και οριζόντιου οδικού άξονα (Εγνατία Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου με πρόσβαση στις παρευξείνιες χώρες, η ύπαρξη του μεγαλύτερου λιμένα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου καθώς και η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο και συνιστούν ιδανικό πεδίο ανάπτυξης και ανάδειξης της πόλης ως σημαντικού επιχειρηματικού και παραγωγικού κέντρου της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και κύριου ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κόμβου. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΓΑΙΟΣΕ, έκανε ιδιαίτερη κι εκτενή αναφορά στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics.

Ο Αθανάσιος Σχίζας ανακοίνωσε την διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη το 2019, ένα έργο προϋπολογισμού 150.000.000 €.

Στο συνέδριο θα παραστούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιώργος Κακούλακης και ο Διευθύνον Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Θεοχάρης.


Μαρίνα Κριτού
e-evros.gr., "Σ.Ν."