Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Αθ. Ψαθάς, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Στα 160 εκατ. η επένδυση στο Θριάσιο, θα εξυπηρετούνται 50 βαγόνια και 400 φορτηγά ημερησίως.

Στα 160 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση στο Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, στο οποίο θα εξυπηρετούνται 50 βαγόνια και 400 φορτηγά ημερησίως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Αθανάσιος Ψαθάς στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» για το λιανεμπόριο.
«Η συνολική επένδυση, η οποία θα γίνει στο Θριάσιο εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 160 εκατομμύρια. Και μόνο το ποσό είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα», επισήμανε ο κ. Ψαθάς, συμπληρώνοντας ότι στo κατασκευαστικό στάδιο θα δημιουργηθούν 700 θέσεις εργασίας και 5.000 στη πλήρη λειτουργία.

«Το έργο αφορά την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου, σε μία έκταση περίπου των 600 στρεμμάτων. Θα δημιουργηθούν περίπου 210.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκών, εξυπηρετώντας 50 βαγόνια και 400 φορτηγά ημερησίως», τόνισε ο κ. Ψαθάς, σχολιάζοντας ότι δεν υπήρξε καμία σημαντική αλλαγή μεταξύ της προκήρυξης και της νομοθετικής παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Τέλος σχετικά με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει 27 βιομηχανικές περιοχές στην ιδιοκτησία της, εξυπηρετώντας γύρω στις 2.500 βιομηχανίες, στις οποίες απασχολούνται πάνω από 35.000 άτομα.

«Και μόνο οι αριθμοί αυτοί, λένε το πόσο ενεργά συμμετέχουμε σε αυτό το οποίο θα μπορούσε κάποιος να πει ανάπτυξη και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με την Goldair ανέλαβαν την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου Ε/Κ ιδιωτών για περίοδο 60 ετών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
metaforespress.gr