Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Οι νέες επενδύσεις που δρομολογούνται.


Παρά την κρίση νέα εμπορικά κέντρα ετοιμάζονται να κατασκευαστούν μέσα στο επόμενα διάστημα στην χώρα μας 

Ένα νέο εμπορικό κέντρο δρομολογείται στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά, για το οποίο υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον από δύο funds.

Tο έργο της κατασκευής του νέου εμπορικού κέντρο θα έχει προϋπολογισμό περί τα 70 εκατ. ευρώ και θα αφορά την ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων, πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και σύμφωνα με το προσχέδιο θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων και άλλα ενώ ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εμπορικού κέντρου είναι η θέση του, με δεδομένη την επέκταση των δρομολογίων του προαστιακού μέχρι τον Πειραιά, την προβλεπόμενη για τις αρχές του 2019 επέκταση του Τραμ και την επέκταση της Γραμμής 3 με ένα σταθμό σε απόσταση 50 μέτρων από το σταθμό του Προαστιακού.

Ένα νέο εμπορικό κέντρο, συνολικής επένδυσης 100 εκατ. ευρώ δρομολογείται στην περιοχή της Λυκόβρυσης από τον Όμιλο Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει ήδη το Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο. Το εμπορικό κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων ενώ ήδη, οι σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης χρήσεων γης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από το σύνολο της έκτασης, το εμπορικά καταστήματα θα καλύπτουν το 50% της επιφάνειας, ενώ το υπόλοιπο θα αφορά χρήσεις ψυχαγωγίας, όπως πολυκινηματογράφους, παιδότοπους, μπόουλινγκ κ.λπ.

Τέλος, μνημόνιο Συναντίληψης (ΜOU) με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο της Hines, υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες (στις οποίες έχει περάσει η ακίνητη περιουσία) για το ημιτελές εμπορικό κέντρο της Μπάμπης Βωβός στο Βοτανικό.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 50.000 τ.μ. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να διατηρηθούν τα υπόγεια που έχουν δημιουργηθεί, όπως επίσης το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο. Το υπόλοιπο τμήμα που έχει ανεγερθεί θα κατεδαφιστεί.


Ελένη Μπότα
insider.gr