Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Είσαι στον ΟΣΕ; Είσαι στην Εγνατία Οδό; Μπορείς να γίνεις… ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.


Οι αερομεταφορές στην Ελλάδα «σπάνε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια ολοένα και αυξάνεται, οπότε διευρύνονται οι απαιτήσεις και στον εναέριο έλεγχο της κυκλοφορίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του υπουργείου Μεταφορών, για εξαιρετικούς λόγους και προκειμένου να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις περιφερειακές μονάδες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, προτίθεται να προβεί στην κάλυψη εβδομήντα θέσεων του/της κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η κάλυψη των 70 θέσεων θα γίνει με μετάταξη/ μεταφορά μονίμων ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς αυτού.

Για παράδειγμα, το αεροδρόμιο της Σκιάθου χρειάζεται 3 ελεγκτές, της Ρόδου 10 και της Κέρκυρας 17.

«Οι ανάγκες είναι αρκετές, οι μετατάξεις προσφέρουν μια πιο άμεση λύση, σε σχέση με την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα», αναφέρει στο metaforespress.gr ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

«Η θεωρητική εκπαίδευση των νέων ελεγκτών θα διαρκέσει έως 5 μήνες, η πρακτική γύρω στους 6 μήνες, οπότε οι νέοι ελεγκτές αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα το καλοκαίρι του 2020», υποστηρίζει.

Για περισσότερε πληροφορίες, στο επισυναπτόμενο αρχείο: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Φώτης Φωτεινός
metaforespress.gr